تحولات منطقه

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت استقرار اخلاق اداری در نهادها و سازمان ها گفت: اخلاق اداری راندمان کاری، معنویت دینی و بهداشت روانی را افزایش و عدم رعایت آن گاه به ارتکاب گناهان بزرگ منجر خواهد شد.

جامعه فاقد اخلاق اداری واجد صلاح و فلاح نخواهد شد
اخلاق اداری، اخلاق را به بدنه جامعه تزریق می کند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت استقرار اخلاق اداری در نهادها و سازمان ها گفت: اخلاق اداری راندمان کاری، معنویت دینی و بهداشت روانی را افزایش و عدم رعایت آن گاه به ارتکاب گناهان بزرگ منجر خواهد شد.
آیت الله احمد مبلغی در سخنانی در جمع کارکنان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اظهار داشت: به دلیل اهمیت فوق العاده اخلاق اداری و نقش محوری آن در اخلاق و دین جامعه، حوزه علمیه قم، مجلس شورای اسلامی و دولت باید به صورت جدی و فوری، دست به کار تدوین اخلاق اداری، تقنین و اجرای  آن بشوند.
* بخش های سه گانه اخلاق اداری
آیت الله مبلغی با اشاره به این که بازتعریف اخلاق اداری با نگاه به طبیعت و  اقتضاءات جدید اداری یک ضرورت است، گفت:  اخلاق اداری از سه بخش "اخلاق ساختار اداری"، " اخلاق مراجعات اداری" و " اخلاق اجتماعی اداری" تشکیل شده است.
 وی افزود: در ذیل هر یک از این سه بخش، مجموعه هایی از باید ها و نباید های اخلاقی جای می گیرند.
 وی ادامه داد: اخلاق ساختار اداری، از چهار محور نظم و هماهنگی اداری، شایسته گرایی در انتصابات و تشویق ها، آرامش و انگیزش بخشی به کارکنان و ارتقا و تکامل بخشی به سازمان تشکیل می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به محورهای تشکیل دهنده اخلاق مراجعات اداری گفت: اخلاق مراجعات اداری از سه محور  سرعت در ارائه خدمات،  رعایت کرامت در تعاملات و مراجعات و کیفیت خدمات تشکیل می گردد.
وی با اشاره به محورهای مهم مندرج در  اخلاق اجتماعی اداری گفت: مسؤولیت اجتماعی، تسابق بر خیر و رقابت سازنده با نهادهای رقیب و تعاون بر نیکوکاری شاخه های مهم تشکیل دهنده اخلاق اجتماعی اداری می باشند.
* آثار اخلاق اداری در جامعه
  عضو مجلس خبرگان رهبری گفت:  نظام اداری برای اسلامی شدن باید لباس شایستگی و کارامدی را بر تن بپوشد و بدون اخلاق اداری، شایستگی و  کارامدی در آن استقرار پیدا نخواهد کرد.
وی گفت: برخی از موضوعات به دلیل حساسیت ویژه، به همان اندازه که اخلاق در آن ها اهمیت کانونی و محوری دارد، نااخلاقی در آن ها شکننده و خسارت بار است و  موضوع ادارات در یک شهر، استان  و کشور از این  دسته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: استقرار اخلاق اداری در ادارات و نهادها به تولید و انعکاس آرامش به حوزه های دیگر زندگی و به تزریق اخلاق به بدنه جامعه  منجر می شود.
 آیت الله مبلغی همچنین گفت: اخلاق اداری جامع الاطراف راندمان کاری، معنویت دینی و بهداشت روانی را افزایش می دهد،  
  وی ادامه داد: ناهنجاری در اخلاق اداریِ مؤسسات  ناآرامشی، بدگمانی و بداخلاقی را  به صورت لحظه ای به  بخش های دیگر اجتماعی سرایت و انعکاس می دهد.
  وی خاطرنشان کرد: سیستم عصبی هر شهر به ادارات وصل است؛ در نتیجه، هر گونه اخلاق مداری اداری  یا بداخلاقی اداری از رهگذر این سیستم راه به جامعه می برد و  بر خانواده ها و مجموعه های اجتماعی تاثیر مثبت یا منفی بر جای می گذارد.
 وی افزود:  گاه این تاثیرگذاری به دلیل تکرار شدن و انبوه شدن عمیق می گردد؛ در این صورت، دین مردم و تربیت های اجتماعی، خانوادگی و اخلاقی مردم تحت تاثیر جدی قرار می گیرند.
 وی ادامه داد: این که تصور شود تربیت دینی و اجتماعی به سمت فلاح و صلاح بدون اصلاح اخلاق اداری امکان پذیر  است، تصوری اشتباه است.
* نااخلاقی اداری و رابطه آن با گناه 
  وی اظهار داشت: اگر در فضای اداری و مسئولیتی به دلیل عدم رعایت اخلاق اداری از سوی ما، ناکارآمدی و ضعف در کارکرد مجموعه اداری پدید بیاید، در برابر خداوند متعال مسؤول هستیم و طبق معیارهای در دست، گناه بزرگ مرتکب شده ایم.  
وی با بیان این که اگر رفتار خاصی را در فضای اداری، اجتماعی   و موسسه ای در پیش بگیرم که ضعفی را برای  مجموعه و کارکرد آن ایجاد کند، "نا اخلاقی اداری"    شکل می گیرد، گفت: همه ما در ایجاد یک وضعیت سالم یا ناسالم   در جامعه، سازمان اداری و محیط کاری، نقش و مسوولیت داریم.
* راه حل های تقویت اخلاق اداری
وی افزود: باید از پنج فرصت فرهنگ، آموزش، تقنین، مدیریت و نظارت برای اصلاح ناهنجاری های اخلاقی در ادارات و موسسات به صورت همزمان بهره گرفت.
وی با اشاره  به این که نامه امام به مالک اشتر سرشار از اصول و  دقائق اخلاق اداری است، گفت: حوزه علمیه با رجوع به منابع غنی اسلامی و مشورت با دانشگاهیان  متخصص سازمان ها اخلاق اداری را تدوین کند و مجلس بر  آن لباس تقنین بپوشد و دولت به اجرای دقیق آن و نظارت ویژه بر آن همت گمارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha